Gallery 303

Interior >

Gallery 303

갤러리 303
광주 금호건설 주택전시관

광주지역에서는 처음으로 글로벌 라이프스타일의 비즈니스, 문화, 예술이 반영된 신감성 소비계층의 소비 기호에 맞게 고급스러운 미술관과 같은 모델하우스를 제안하였다. 백색외장의 통일된 사용과 마치 다이아몬드를 커팅 하듯이 매스와 공간을 다듬은 스타일, 내부에 적용된 펀칭 입면과, 베이스패널과 스테인래스 같은 재료들의 구성을 통하여 마치 갤러리를 관람 하는듯한 공간을 연출한다.

Crystal Sculpture_도시에서 만나는 살아있는 조각을 통해 보는 각도에 따라 항상 변하는 이미지를 제공한다. 순백색의 Crystal은 도시와 반응하는 생명체다. 크리스탈은 커팅이라는 작업을 통해 원석내부로부터 존재하는 아름다움을 드러내는 '크리스탈 조각 Crystal Sculpture'를 구성한다. 차별화된 외관을 형성함과 동시에 내부디자인의 다양성을 제공하는 '도시 공간 조각 Urban Space Sculpture'가 된다.

Gallery Interior_전체의 구성은 각각의 유니트가 가진 특성에 고려하여, 긴 볼륨과 높은 층고들로 인해 자연스럽게 형성된 입체적인 내부 공간을 구성한다. 공간을 연결하는 입체적인 계단 동선을 통하여 마치 갤러리에서 미술품을 감상하고 즐기면서 유니트를 경험하는 공간들을 연속적으로 연결한다. 공간 전체에 빛 환경의 연출은 벽과 천정에서 빛 조리개를 통해, 풍부한 공간을 경험할 수 있게 제안하였다. 메인 로비공간의 주광은 조명트랙을 형성하여 미술관적 조명환경으로 구성함과 동시에, 다양한 마케팅 이벤트에 자유롭게 대응할 수 있도록 유연하게 디자인 하였다.

Gallery 303
Kumho gallery in GwangJu

Gallery 303 is the only apartment complex reflecting a global life style incorporating business, culture, and art located in Gwangju. We designed the model house like a gallery to catch people’s fancy using a of a simple white material. The gallery atmosphere is also evident in the interior materials of the base panel and stainless steel. Compared to existing model houses, Gallery 303 proposes a new shape as a urban sculpture something like a city's jewel.

The Gwangju model house provides information about the new type of model house that breaks from preconceived notions of temporary buildings that perfectly align the interior and exterior.
Based on the plan of the exhibition space, performance space, and restaurant, this complex offers a real Community space for the residents. The Interiors form long and tall unit spaces using natural three dimensions. The stairs connect different spaces to form of a gallery. Using light iris, the lighting display provides a meaningful experience for the visitor.

Changing the image of the sculpture to different points of view make it seem alive. We want the white crystal to impact the city. The general idea of a crystal sculpture is to make it differentiate itself from others by cutting the mass. On the pure white, the matching red is reminiscent of Kumho’s corporate identification in a natural way. The use of natural wood and a gray base panel in the interior provide special features for the minimal gallery space.

To secure efficient space, simple materials and methods of construction were specially chosen. This also lowered the per unit price for construction. The plans call for selecting materials that promote easy construction and tear down as well as recycled materials.