USD SpaceUSD Space
Observation tower

IMAGINATION CIRCLE

Observation tower

IMAGINATION CIRCLE

Imagination pavillion was a project suggesting the existing old observatory to the new one. The observatory for amusement and a view where we could meet nature and overlook cityscape, doesn’t only serve functional role but also would like to suggest a pavillion with new imagination. The barrier free zone which is located along a trail is a regional nature community space which is most loved and used by local people who are meeting the nature. The imagination pavillion which has installed in the peak of the trail is a final destination for easy strolling but also a connection between another nature world and the city, new landscape amusement, and a starting point for the other journey. We designed panorama vertical trail which is a playground for a relationship of the nature and inhabitants, which naturally gets related after

watching the nature landscape at the observatory, and also strolls inside the forest. Through this, it suggests a poetic pavilion assimilates with nature, incorporates and amuses the forest and sky, and an attractive

observatory which actively combines formative mystique and nature inside the mountain.

 

Culture-Art Playground inside the Mountain

When strolling along the trail, two streamlined shape staircase and one elevator could be met at the  observatory. Users can freely choose how to go up to the observatory. Two stairs present with different perception and landscape when going up and down. Hope going up and down the streamlined shape

staircase turning body all around could be another amusement of walking. With structure columns supporting the observatory, a staircase on the other side, and a reflectiontype stainless ceiling light on the bottom part of the observatory, the pavillion becomes a three-dimensional aperture of the landscape

which makes us to understand Bulam Mountain’s nature with different emotions and senses. We hope this three-dimensional and strange landscape where an artificial pavilion and nature meets abruptly could be another fun culture-art playground inside the mountain for the observatory users.

 

Poetic Nature Observatory

Bulam Mountain is low in height, but its shape is a heavy rock mountain and a valley’s line, and tree crowds are diverse. The observatory deck is a place where the mountain and sky could be directly communed. The streamlined shape observatory deck secures a view to the Bulam mountain and city to the maximum

and subdivided an area for near approach so that it could have diversity in landscape. A shape of the poetic language provides an inspiration assimilates with nature to the citizens, and it’s a poetic nature observatory

opened to anyone.

Year
2021
Location
Mountain 101-1, Junggye-dong, Nowon-gu, Seoul, Republic of Korea
Creative Director
Yoongyoo Jang, Changhoon Shin
Functions
Observation tower
Status
Completed
최근 댓글
    글 목록
    카테고리
    Categories
    Latest Posts

    The right button is not available.

    저작권 보호를 위해 오른쪽 버튼사용을 금지 하고 있습니다.
    The right button is prohibited for copyright protection.

    ⓒUSD Space